Виборні схеми: у Затоці «прописали» пів-Одещини

Виборні схеми: у Затоці «прописали» пів-Одещини

Укрінформ
Співробітники Одеського облУВС викрили групу зловмисників, що прописували громадян різних населених пунктів Білгород-Дністровского району в курортному селищі Затока з метою подальшого використання їхніх голосів на виборах до селищної ради.

Про це у вівторок повідомили Укрінформу  в відділі зв'язків з громадськістю Одеського облУВС.

«Представники деяких кандидатів у депутати приходили додому до малозабезпечених людей і пропонували їм гроші взамін на голос. Зловмисники не говорили, за кого потрібно буде голосувати, але просили у громадян паспорти. Відразу після зняття з реєстрації (у місці справжнього проживання. - ред.) платили власникам паспортів 500 гривень. Ще стільки ж обіцяли заплатити після голосування. У ході опитування незаконно зареєстрованих з'ясувалося: деякі з 89 осіб, які перереєструвалися таким чином, навіть не знали, що вже прописані за іншою адресою", - зазначили в облУВС, пославшись на очільника Одеського главку МВС Гіоргі Лорткіпанідзе.

У ході перевірки міграційної служби смт Затока вилучено ще 80 паспортів громадян, що змінили напередодні виборів місце прописки.

Розпочато кримінальне провадження за ознаками статті 160 (підкуп виборців) КК України, проводяться аналогічні перевірки в інших районах області.

Як повідомляв Укрінформ, працівники  Одеського облУВС викрили здійснену напередодні виборів до місцевих рад масову незаконну реєстрацію у курортній Затоці 296 студентів "Національного університету "Одеська юридична академія". Хоча в даному комплексі, відповідно до санітарного паспорту, є всього 250 спальних місць. Також міліція встановила, що зареєстровані студенти фактично в цьому населеному пункті не проживають.

В облУВС уточнили, що зібрані за даними фактами матеріали передані до Державної міграційної служби для перевірки фактів масової незаконної реєстрації студентів зазначеного одеського вишу.

Варто зазначити, що за даними місцевих ЗМІ, на місцевих виборах мав намір балотуватися кандидатом на посаду селищного голови Затоки проректор одного з одеських вишів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-