У Європарламенті переконані: коаліцію у Верховній Раді треба зберегти

У Європарламенті переконані: коаліцію у Верховній Раді треба зберегти

Укрінформ
У Європарламенті переконані, що проєвропейська коаліція у Верховній Раді України має бути збережена заради стабільності і реформ в державі. 

Про це в інтерв’ю власному кореспондентові Укрінформу у Брюсселі заявив голова делегації Європарламенту до Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС Андрей Пленкович. 

«У Європарламенті та особливо у політичній родині Європейської народної партії дуже твердо переконані у необхідності збереження єдиної проєвропейської коаліції у Верховній Раді. Ми сподіваємося, що розбіжності, які виникли місяць тому під час голосування у першому читанні конституційних змін стосовно децентралізації, будуть усунуті після проведення місцевих виборів», - сказав Пленкович.

Він наголосив, що політична стабільність є надзвичайно важливою для України, яка потерпає від російської агресії. 

«Процес реформ проходить саме у таких складних для безпеки і економіки умовах, що ускладнює досягнення швидких перетворень. Але ці трансформації є важливим кроком для утвердження справжньої європейської України, і тому втрачати час неприпустимо. Старий підхід «порішати питання» повинен бути відкинутий. У цьому зв'язку для українського суспільства критично важливим є процес деолігархізації», - заявив депутат ЄП. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-