В ЄС думають, що

В ЄС думають, що "Л/ДНР" готові проводити вибори за законами України

Укрінформ
У Євросоюзі заявляють, що досягнуті у вівторок у Мінську домовленості щодо проведення місцевих виборів на деяких територіях Донецької і Луганської областей сприятимуть повній імплементації Мінських домовленостей.

Про це власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі заявили у Європейській службі зовнішньої діяльності.

«Сьогоднішнє оголошення дозволить належно підготуватися до проведення місцевих виборів на деяких територіях Донецької і Луганської областей відповідно до українського законодавства, за стандартами ОБСЄ і під контролем з боку Бюро демократичних інституцій і прав людини. Втілення цього у життя буде фундаментальним кроком до повної імплементації Мінських домовленостей», - заявили у службі високого представника ЄС Федеріки Могеріні.

В ЄС наголосили, що стале політичне урегулювання конфлікту повинне базуватися на дотриманні міжнародного права та поваги до суверенітету, незалежності і територіальної цілісності України.

Як повідомляв Укрінформ, представники бандформувань «ДНР» і «ЛНР» на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську оголосили про перенесення місцевих виборів на наступний рік.

Раніше лідери терористів заявили про намір провести свої «вибори» 28 жовтня і 1 листопада. Президент України Петро Порошенко заявляв про те, що таке фейкове волевиявлення ставить під загрозу мінський процес.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-