Президент розповів про свої

Президент розповів про свої "антикорупційні" очікування

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко розповів про свої очікування щодо боротьби з корупцією від Кабінету Міністрів, Генеральної прокуратури та СБУ.

Про це він заявив на засіданні Антикорупційної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Від вас (Антикорупційної ради. - Ред.) я чекаю пропозицій щодо визначення актуалізації і вдосконалення антикорупційної стратегії, запобігання і протидії корупції в Україні», - сказав він.

При цьому від парламенту Глава держави очікує ухвалення законів про скасування застави для корупціонерів та про державне бюро розслідування, від уряду - старту роботи Національної агенції із запобігання корупції.

«Впевнений, що як тільки запрацює механізм цієї агенції, як тільки запрацює механізм справжніх декларацій, то охочих стати в чергу на посаду у державній службі для того, аби набити кишені, буде набагато менше», - зазначив Порошенко.

Водночас Глава держави вимагає від ГПУ оновлення на конкурсних засадах у місцевих прокуратурах, а від СБУ - посилення боротьби з корупцією та знищення економічного підгрунтя для її існування.

«Від Національного антикорупційного бюро я сподіваюся, що вже через місяць прийде час, коли ми зможемо чекати конкретних реальних справ», - резюмував Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-