Рада ухвалила за основу законопроект про здешевлення газу

Рада ухвалила за основу законопроект про здешевлення газу

Укрінформ
Народні депутати підтримали за основу законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо здешевлення вартості газу для населення», співавтором якого є нардеп Юлія Тимошенко.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, за відповідне рішення проголосували 228 нардепів.

«Законопроектом передбачається зменшення ставки рентної плати за природний газ та встановлюється нульова ставка збору у вигляді цільової надбавки до чинного тарифу на природний газ, на обсяги природного газу, що постачається для населення», - йдеться у пояснювальній записці до документа.

На сьогодні ставка рентної плати за природний газ, що реалізується населенню, видобутий з покладів до 5 тис. метрів, становить 70 відсотків від вартості, видобутий з покладів понад 5 тис. метрів - 14 відсотків.

«Законопроектом пропонується суттєво знизити ставку рентної плати за природний газ, що реалізується населенню, видобутий з покладів до 5 тис. метрів, встановивши її у розмірі 29 відсотків - на однаковому рівні з комерційним видобутком газу, та встановити нульову ставку збору у вигляді цільової надбавки до чинного тарифу на природний газ, що в сукупності з іншими заходами дасть змогу зменшити ціну на газ для населення», - йдеться у пояснювальній записці до документа.

До цього народні депутати відмовились ухвалити урядовий законопроект № 2352а щодо внесення змін до Податкового кодексу України стосовно оподаткування суб'єктів господарювання, що здійснюють видобуток природного газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-