Путін у Парижі намагався зняти з Росії санкції - Луценко

Путін у Парижі намагався зняти з Росії санкції - Луценко

Укрінформ
На переговорах, які відбувалися в Парижі 2 жовтня у форматі “нормандської четвірки”, Президент Росії Володимир Путін намагався переконати міжнародну спільноту зняти з РФ економічні санкції.

Про це журналістам у кулуарах ВР заявив керівник фракції БПП Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Результати зводяться до наступного: Путін намагався переконати, що необхідно припинити економічні санкції. Більше того, він хотів нав'язати прийняття територій так званих “ЛНР, “ДНР” у склад України без виведення окупаційних військ та незаконних формувань”, - сказав він.

Водночас Луценко зауважив, що результати переговорів зводяться до двох блоків. 

Перший, за його словами, стосується розширення мандату спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, яка відтепер може контролювати не лише буферну зону, а й всю територію, включно з українським державним кордоном, виведення російських окупаційних військ та незаконних збройних формувань місцевих бойовиків, розширення гуманітарної складової, можливість діяльності Червоного Хреста на тимчасово окупованій території.

Другий блок домовленостей є політичним і стосується виведення російських окупаційний військ, остаточного прийняття змін до Конституції, які передбачають особливості місцевого самоврядування на окремих територіях Донбасу, виконання закону про амністію та прийняття спеціального закону про вибори на цих територіях.

Луценко підкреслив, що наразі в Україні вже прийнятий закон про амністію, який схвалили також і представники міжнародної спільноти, який не передбачає амністування осіб, підозрюваних у вчиненні тяжких злочинів. Тому, на його думку, терористи Гіві, Моторола, Захарченко та інші не зможуть бути амністовані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-