Рада просить натиснути на Росію через «вибори» на Донбасі

Рада просить натиснути на Росію через «вибори» на Донбасі

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила звернення до держав-партнерів та міжнародних організацій щодо намірів проведення незаконних виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 237 нардепів.

«Верховна Рада України обурена повідомленнями про провокаційні наміри маріонеток Кремля провести псевдовибори в окремих районах Донецької та Луганської областей України 18 жовтня та 1 листопада 2015 року. Такий виборчий фарс не відповідає ні чинному українському законодавству, ні загальновизнаним демократичним стандартам ОБСЄ та є свідомим кроком, спрямованим на зрив мирного процесу»,  - йдеться у тексті звернення.

Також зазначається, що чесні та демократичні вибори до органів місцевого самоврядування на Донбасі «неможливі під дулами автоматів».

«Вільне волевиявлення громадян України, які сьогодні перебувають на тимчасово окупованій території, можливе лише за умови проведення виборів у безпечних умовах, без будь-якого зовнішнього тиску», - додається у заяві.

Верховна Рада у зверненні підкреслює, що «враховуючи безумовний та необмежений вплив, який РФ має на підконтрольних їй бойовиків, відсутність конструктивних кроків Москви свідчить про свідоме нехтування Кремлем взятих на себе зобов'язань».

Народні депутати в чергове закликають Радбез ООН та ради Європейського Союзу прискорити розгляд звернення українського парламенту від 17 березня 2015 року стосовно розгортання на території України міжнародної операції підтримки миру і безпеки.

«Верховна Рада України вважає можливі псевдовибори в окремих районах Донбасу цією межею, яку Росія не має права перетнути. У цьому зв'язку, український парламент закликає міжнародну спільноту посилити тиск на Російську Федерацію з метою уникнення зриву процесу мирного врегулювання на Донбасі», - підсумовується у зверненні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-