Рада завернула законопроект про військову прокуратуру

Рада завернула законопроект про військову прокуратуру

Укрінформ
Народні депутати направили на доопрацювання законопроект №2967 щодо вдосконалення забезпечення діяльності органів військової прокуратури, зокрема розширення повноважень головного військового прокурора.

Як передає кореспондент Укрінформу, при голосуванні за основу законопроект підтримали лише 186 нардепів. 

Після цього голова ВР Володимир Гройсман запропонував направити документ на доопрацювання. Відповідну пропозицію підтримали 237 народних обранців.

«Головною метою законопроекту є вдосконалення забезпечення діяльності органів військової прокуратури держави, виконання повноважень прокурорів, визначених Конституцією та законами України щодо зміцнення законності та правопорядку в оборонному секторі держави», - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Серед норм законопроекту №2967 - розширення повноважень головного військового прокурора. Пропонується на законодавчому рівні надати йому дисциплінарну владу міністра оборони України до підлеглих військовослужбовців органів військової прокуратури в обсязі, визначеному Дисциплінарним статутом ЗСУ.

Також пропонується надати головному військовому прокурору право укладати контракти про проходження військової служби у військовій прокуратурі з громадянами України, які добровільно вступають на військову службу, та присвоювати їм військові звання до «полковника юстиції» включно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-