Росіян грозяться звільняти з держслужби за Google і Yahoo

Росіян грозяться звільняти з держслужби за Google і Yahoo

Укрінформ
Невдовзі в Держдуму буде внесений законопроект, який забороняє держслужбовцям використовувати в службових цілях інтернет-сервіси Google, Yahoo і WhatsApp.

Про це повідомляє російська газета «Известия».

Законопроект розробили голова громадської організації «Захистимо Росію», екс-сенатор від Брянської області Михайло Марченко і депутат Держдуми, голова юрслужби КПРФ Вадим Соловйов.

 «Законопроектом пропонується внести зміни в закон «Про державну цивільну службу РФ», в ст. 17 «Заборони, пов'язані з цивільною службою», доповнивши її словами: «У зв'язку з проходженням цивільної служби цивільному службовцю забороняється в службових цілях використання іноземних сервісів Google, Yahoo і WhatsApp», - розповів Марченко.

Пропонується також внести зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення РФ з видами покарань, починаючи зі штрафів і аж до звільнення держслужбовця з посади.

На думку ініціаторів проекту, російські чиновники не почули заяви секретаря Ради безпеки Миколи Патрушева, який закликав їх відмовитися від зарубіжних сервісів у зв'язку з тим, що в цих системах були виявлені програмні засоби іноземних розвідок.

Зокрема зазначені імена «тих, хто провинився». За інформацією газети, «в WhatsApp можна знайти акаунти губернаторів Калузької області Анатолія Артамонова, Тульської області Володимира Груздєва, Орловської області Вадима Потомського та інших чиновників».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-