Страйкарі в Air France напали на раду директорів, 7 людей постраждали

Страйкарі в Air France напали на раду директорів, 7 людей постраждали

Укрінформ
Співробітники Air France, які наразі страйкують, напали на штаб-квартиру компанії, в результаті чого постраждали семеро людей, у тому числі охоронці офісу.

Як повідомляє AFP, протестувальники увірвалися в будівлю в понеділок увечері. Розлючені працівники увірвалися в офіс у той момент, коли рада директорів обговорювала плани скорочення штату. При нападі постраждали охоронець, а також директор департаменту трудових відносин Ксав'є Бросета, якого «майже лінчували», і начальник відділу далекомагістральних рейсів П'єр Плісоньє, якому порвали сорочку й куртку.

Допомогу в евакуації дирекції компанії надавали правоохоронці.

Правління компанії заявило, що має намір подати судовий позов на мітингувальників «за насильницькі дії».

Гендиректор французького перевізника Фредерік Гаже заявив, що невдоволення співробітників компанії «не виправдовує насильство».

А прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс, який напередодні прибув з дипломатичним візитом у Японію, також зазначив, що Air France перебуває у скрутній ситуації, проте це не виправдовує поведінки співробітників.

Нагадаємо, до заворушень призвело рішення дирекції Air France про звільнення 2900 працівників компанії.

Це рішення стало наслідком нової програми реструктуризації французької компанії - так званого «плану Б», який дирекція вирішила застосувати після невдачі недавньої програми з урізання зарплат пілотам компанії. Страйки льотчиків коштували компанії $560 млн.

Фото: corporate.airfrance.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-