До охорони кордону ЄС залучать майже 800 прикордонників

До охорони кордону ЄС залучать майже 800 прикордонників

Укрінформ
Європейське агентство з охорони зовнішніх кордонів (Frontex) додатково залучить 775 прикордонників для охорони зовнішніх, насамперед південних, кордонів Спільноти.

Про це йдеться в повідомленні Frontex.

“Це найбільша кількість прикордонників, яку Frontex у своїй історії коли-небудь залучав. Прикордонники допомагатимуть, в основному, у Греції й Італії реєструвати й ідентифіковувати мігрантів, які прибувають з Лівії і Туреччини”, - зазначається в повідомленні.

Виконавчий директор Frontex Фабріс Легарі зауважує, що з початку цього року до Греції та Італії самостійно прибуло понад 470 тис. мігрантів.

“Жодна країна не може самотужки впоратися з таким міграційним тиском на свої кордони. Це дуже важливо, щоб усіх, хто прибуває в ЄС, було належним чином ідентифіковано й зареєстровано”, - наголосив Легарі.

За його словами, 105 прикордонників будуть розміщені на зовнішніх кордонах ЄС в різних країнах Спільноти, ще 670 - в Італії та Греції. Серед них основу складатимуть перекладачі, особи, які вестимуть опитування мігрантів, а також ті, які здійснюватимуть розподіл біженців.

Нагадаємо: агентство Frontex створено в 2004 році. Його керівний орган розміщений у Варшаві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-