Міліція пояснила, що шукала в Укренерго сліди афер часів Януковича

Міліція пояснила, що шукала в Укренерго сліди афер часів Януковича

Укрінформ
Під час обшуку в офісі "Укренерго" правоохоронці вилучили документи, $37,8 тис. і 300 тис. грн.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

"Вилучено документи, що підтверджують фінансово-господарську діяльність підприємств, що брали участь у державних закупівлях, печатки, комп'ютерна техніка, флеш-накопичувачі, 37,8 тисяч доларів США, 300 тис. гривень", - йдеться у повідомленні.

У відомстві наголосили, що подальшу долю чиновників "Укренерго" буде вирішувати Генеральна прокуратура.

"Департаментом протидії злочинності у сфері економіки МВС України здійснюється оперативне супроводження досудового розслідування у кримінальному провадженні, відкритому Генеральною прокуратурою України за ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191 КК України, за фактом розкрадання посадовими особами ДП НЕК "Укренерго" державних коштів шляхом організації закупівель товарів, робіт і послуг у підконтрольних підприємств за завищеними цінами", - зазначили у прес-службі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ДП НЕК "Укренерго" протягом 2010-2014 років, вступивши у попередню змову з керівниками комерційних структур, які організовували конкурсні торги щодо закупівлі товарів, робіт і послуг у підконтрольних підприємствах за завищеними цінами. Розкрадені таким чином державні кошти чиновниками були легалізовані і використані для власного збагачення.

Сьогодні співробітниками Департаменту ПЗСЕ МВС України під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України провели санкціоновані обшуки за місцем роботи та проживання посадових осіб "Укренерго" та керівників комерційних структур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-