Порошенко хоче публічно викривати псевдоучасників бойових дій

Порошенко хоче публічно викривати псевдоучасників бойових дій

Укрінформ
Президент Петро Порошенко на нараді з керівниками обласних державних адміністрацій привернув особливу увагу до питань соціального захисту демобілізованих учасників антитерористичної операції.

За його словами, статус учасника бойових дій отримали вже 82 тисячі 547 осіб, що становить 88% від кількості тих, хто має відповідне право. Президент дав завдання прискорити процес реєстрації, повідомляє прес-служба глави держави.

"Це - питання справедливості, якщо наші герої воювали, вони мають отримати відповідний статус", - зазначив Порошенко. Він підкреслив, що необхідно пояснювати необхідність перевірок та уникнути шахрайства.

"Шахраїв, які намагалися незаконно отримати статус, треба публічно показувати, людям буде більш зрозуміло, з чим пов’язана необхідність перевірок", - сказав Президент.

Глава держави висловив незадоволення темпами надання житла родинам учасників бойових дій, які гостро потребують поліпшення житлових умов. Схожа ситуація і з наданням земельних ділянок, сказав Президент, в цілому відзначивши прогрес у цьому питанні. При потребі в 69 тисяч ділянок наразі надано майже 30 тисяч, відзначив глава держави, підкресливши, що такі показники його не задовольняють.

Президент привернув особливу увагу голів ОДА до великої кількості скарг на роботодавців, які не повертають демобілізованих на робочі місця та не забезпечують виконання інших передбачених законодавством гарантій: "Тут у нас теж - спільна скоординована робота з правоохоронними органами, і відповідні заходи до тих роботодавців, які не дотримуються своїх зобов’язань".

Порошенко нагадав, що уряд вніс до Верховної Ради проект закону про посилення відповідальності роботодавців за порушення прав демобілізованих, та висловив намір звернутися до парламенту з пропозицією невідкладно розглянути цей документ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-