"Українську книгу" тепер формуватимуть по-новому

Укрінформ
Держкомтелерадіо змінив порядок реалізації бюджетної програми "Українська книга". У ньому тепер враховано пропозиції громадськості.

Про це повідомляє прес-служба комітету.

"Відтепер, зокрема, при визначенні читацького попиту Держкомтелерадіо спиратиметься не лише на інформацію двох столичних бібліотек, а на обласні бібліотечні заклади, куди, як правило, і надходить книжкова продукція, видана за програмою "Українська книга". До вже визначених у старій редакції порядку критеріїв формування переліку книжкових видань додався ще один - задоволення інтересів соціально незахищених груп населення", - зазначається у повідомленні.

Розширився список тематичних розділів видань. Тепер у рамках бюджетної програми видаватимуться також переклади творів українських авторів іноземними мовами та видання військово-патріотичного спрямування.

Суттєві зміни внесені до розділу "Організаційне забезпечення формування переліку видань". Видавці мають подавати до програми не лише заявки з обгрунтуванням суспільної необхідності видання, а й макет або рукопис майбутнього видання, відомості про себе та реалізовані видавничі проекти. До того ж кількість поданих пропозицій від одного видавця не має перевищувати трьох заявок на один тематичний розділ.

Принципових змін зазнав розділ, за яким регламентується робота експертної ради, що формує перелік. Головою, його заступником та членом експертної ради не може бути особа, яка перебуває у трудових відносинах з видавцем, який подав Держкомтелерадіо пропозиції до переліку видань у відповідному році та/або є засновником (співзасновником) і кінцевим вигодоодержувачем такого видавця. Також термін повноважень членів експертної ради, включаючи голову, його заступників, не може перевищувати один рік. А одна й та сама особа не може бути головою, його заступником та членом експертної ради більше ніж два строки підряд.

Нова редакція Порядку підготовлена з метою унеможливити корупційні дії під час реалізації програми "Українська книга".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-