Нових законів про амністію чи статус Донбасу не буде - Єлісєєв

Нових законів про амністію чи статус Донбасу не буде - Єлісєєв

Укрінформ
Україна не буде приймати жодних нових законів про амністію для бойовиків чи особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Про це заявив під час брифінгу заступник глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас на сьогодні немає потреби, щоб ухвалювати ні новий закон про амністію, ні новий так званий закон, як нам нав'язували, про спеціальний, або окремий статус Донбасу. Наразі у нас існує уся правова база для того, щоб врегулювати усі проблеми. Більше того, ця правова база повністю відповідає Мінським домовленостям",- заявив Єлісєєв.

Заступник глави АП наголосив, що в Україні є і залишається чинним закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих регіонах Донецької і Луганської областей. "Там є стаття третя, яка чітко передбачає механізм амністії. І амністія не буде відбуватися автоматично, амністія буде відбуватися відповідно до українського законодавства. У нас є закон від 1996 року, який чітко передбачає процедуру амністії", - зазначив Єлісєєв.

Він зазначив, що під амністію точно не підлягатимуть особи, які звинувачені чи будуть звинувачені у масових вбивствах людей, у злочинах проти людства і, зокрема, ті, які були причетні до збиття літака малайзійських авіаліній MH17. "Це питання зняте і з цього питання ми знайшли повне взаєморозуміння під час Парижу",- додав заступник глави АП.

При цьому він зазначив, що під час переговорів на українську сторону здійснювався тиск, щоб був ухвалений новий закон про амністію, де передбачалося б амністування усіх бойовиків без виключення. І цей закон мав би бути прийнятий до проведення виборів на Донбасі. "Ця позиція була відкинута, завдяки аргументованій позиції України і при підтримці наших партнерів", - наголосив Єлісєєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-