"Блокада" Криму: півтисячі активістів і жодної вантажівки

Укрінформ
На Херсонщині на контрольних пунктах в'їзду-виїзду (КПВВ) на адмінмежі з Кримом ситуація наразі є контрольованою і спокійною.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у прес-службі облдержадміністрації з посиланням на голову ОДА Андрія Путілова, який узяв участь у засіданні обласного оперативного штабу.

"Ситуація на контрольних пунктах в'їзду-виїзду у Каланчацькому та Генічеському районах контрольована та спокійна", - сказав Путілов.

За даними ОДА, отриманими від штабу акції продовольчого блокування Криму, наразі блокування адмінмежі здійснюють близько 500 осіб на трьох КПВВ. Це представники кримських татар, громадських організацій, "Правого сектору", батальйонів "Азов", "Донбас", "Айдар", "Хорт" та ін.

Вантажний транспорт з товарами на території КПВВ у двох районах області відсутній. Питання забезпечення продуктами учасників акції вирішуються кримськими татарами, місцевими підприємцями та жителями. Продуктова допомога надходить також з інших областей України. Їжу готують силами учасників акції та мешканців розташованих неподалік населених пунктів. Збирання сміття на прикордонній території організовано райдержадміністраціями та районними автодорами.

 Охорону громадського порядку біля адмінмежі з Кримом здійснює міліцейський батальйон "Херсон".

Нагадаємо, на території Херсонщини на адмінкордоні з Кримом знаходяться три контрольні пункти в'їзду-виїзду - "Чаплинка", "Каланчак" (Каланчацький район) і "Чонгар" (Генічеський район).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-