На Банковій обіцяють

На Банковій обіцяють "приємні звістки" про звільнення полонених

Укрінформ
Під час переговорів у “нормандському форматі” у Парижі було досягнуто домовленості про розблокування та прискорення процесу обміну полоненими.

Про це заявив під час брифінгу у Києві заступник глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У Парижі було домовлено про розблокування і прискорення процесу обміну полоненими. Ми  сподіваємося, що вже незабаром ви почуєте приємні звістки про звільнення українських героїв”, - сказав Єлісєєв.

За його словами, під час переговорів Президент України за підтримки французького та німецького лідерів звернув особливу увагу на ситуацію навколо Надії Савченко, Олега Сенцова і Олександра Кольченка. Також Главою держави піднімалося питання звільнення “кіборга” з 81 бригади з позивним “Рахман”.

“Як нас було запевнено, ця ситуація також буде вивчатися російською стороною. Внаслідок Парижа ми все таки очікуємо на позитивні зрушення у справі звільнення українських громадян, як тих, які досі утримуються на території так званих “ДНР” і “ЛНР”, так і тих наших політв'язнів, які перебувають на території РФ”, - зазначив він.

Заступник глави АПУ також прокоментував можливу домовленість з Росією по Савченко: “У нас складається враження, що це питання все більш серйозніше сприймається російською стороною. І звідси у нас є обережний оптимізм, що рано чи пізно воно має вирішитися".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-