У Міноборони заявили про розкрадання нерухомості на 90 мільйонів

У Міноборони заявили про розкрадання нерухомості на 90 мільйонів

Укрінформ
У результаті перевірки в державному концерні Міністерства оборони України «Військторгсервіс» виявили 161 об'єкт нерухомості, який перебував у незаконному володінні та користуванні.

З них оборонне відомство вже відсудило 101 такий об'єкт, і вони були повернуті назад в користування концерну.

Про це в понеділок на прес-конференції в Укрінформі заявив генеральний директор концерну «Військторгсервіс» Анатолій Здір.

«В концерні виявлено 161 об'єкт, який перебував в незаконному володінні та користуванні. Це становить 10 відсотків всього нерухомого майна, що обліковується на балансі концерну по всій території Україні», - сказав Здір і додав, що загальна їх вартість становить 90 млн гривень.

За його словами, до цих 10% майна концерну увійшли найбільш комерційно привабливі об'єкти, такі як банно-пральні комплекси, ательє, магазини та склади. Вони були незаконно  або відчужені, або передані в оренду та спільну діяльність.

Здір пояснив, що здебільшого незаконна реалізація об'єктів концерну здійснювалась в період з 2006 по 2013 роки «в період знищення всіх Збройних Сил України». За цим фактом правоохоронні органи порушили кримінальну справу, яка перебуває в стадії досудового розслідування.

Водночас, як повідомив керівник концерну, з 161 незаконно переданих об'єктів нерухомості вже повернуто в Міноборони 101 об'єкт.

«Станом на сьогодні в судах продовжують розглядатись справи щодо поверненню ще 49 об'єктів на загальну суму понад 30 млн гривень», - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-