Єлісєєв: Український Донбас - підготовчий етап до повернення Криму

Єлісєєв: Український Донбас - підготовчий етап до повернення Криму

Укрінформ
Відновлення суверенітету України над усіма районами Донбасу в рамках Мінських домовленостей є підготовчим етапом до повернення Криму до складу України.

Про це заявив під час брифінгу заступник глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мінські домовленості - вони лише про Донбас: йдеться про врегулювання ситуації на Донбасі, повернення мирним шляхом суверенітету над Донбасом. Що стосується Криму, то це окрема історія, окремий трек врегулювання. Але для нас принципово важливо, щоб ми на прикладі Донбасу чітко показали, як українська влада, українці борються за свою територіальну цілісність... Донбас - це підготовчий етап до повернення Криму під суверенітет України. Крим рано чи пізно буде повернуто. Це питання часу", - сказав Єлісєєв, відповідаючи на запитання, чи обговорювалося питання окупованого Криму під час зустрічі у Парижі лідерів "нормандської четвірки".

Заступник глави АП заявив, що Крим — це "інший формат переговорів". І зараз українська влада активно працює з ЄС, "щоб зробити усе можливе, щоб Крим повернувся".

На цьому тлі Єлісєєв нагадав, що санкції міжнародної спільноти проти РФ запроваджені на двох рівнях: одні у зв'язку з анексією Криму, інші - через агресію на Донбасі.

"Принциповим є рішення "Великої сімки", яке було ухвалено цього року під час саміту у Німеччині, і воно чітко констатує, що санкції міжнародної спільноти проти Росії будуть діяти доти, доки, по-перше, не буде врегульована ситуація на Донбасі і не будуть виконані Росією Мінські домовленості. І по-друге - доки не буде повністю відновлено суверенітет і територіальну цілісність України. Тобто йдеться про повернення Криму", - заявив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-