Стихія у Південній Кароліні забрала життя вже сімох осіб

Стихія у Південній Кароліні забрала життя вже сімох осіб

Укрінформ
Щонайменше семеро людей загинули, сотні евакуйовані через небувалі в цій місцевості шторм та повінь, які охопили американський штат Південна Кароліна впродовж останніх чотирьох днів.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу у США.

Ще напередодні повідомлялося про трьох загиблих в автокатастрофах, які спричинила стихія.

Зранку понеділка місцеві служби поліції та пожежної охорони розпочали цілеспрямовані пошукові рейди в місцях, які найбільше потерпають від повені, з метою виявлення та надання допомоги постраждалим.

За даними Національної служби погоди США, упродовж останніх днів в окремих районах випала максимальна кількість опадів за всю історію спостережень. Зокрема, в столиці штату, місті Колумбія, лише в неділю був зареєстрований рекордний рівень денних опадів – 265 мм.

Через швидкі потоки води, що вийшла з берегів місцевих річок, похилилися десятки будинків, залило дороги, в тому числі федеральну трасу I-95, яка єднає північ і південь практично всього атлантичного узбережжя США. Столиця штату та інші міста опинилися під загрозою припинення постачання питної води.

Наслідки шторму також стали відчутні за межами Південної Кароліни – в штаті Джорджія.

Так, за офіційними даними, через зливи та повені там без електрики залишились 14 тис. осіб. В окремих районах тимчасово припинена робота навчальних закладів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-