Кернес не зрозумів суті пред'явлених обвинувачень

Кернес не зрозумів суті пред'явлених обвинувачень

Укрінформ
Держобвинувач Олександр Ганілов зачитав у Київському райсуді Полтави обвинувальний акт проти мера Харкова Геннадія Кернеса та двох його охоронців.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Судячи з акту, підсудним пред'явлені обвинувачення за трьома статтями: незаконне позбавлення волі, тортури і погроза вбивством двох активістів євромайдану.

Охоронці мера Віталій Бліннік і Євген Сміцький своєї провини не визнали. Кернес також заявив, що справа повністю сфальсифікована. Він підтримав свій захист в його клопотанні спочатку заслухати потерпілих: "Оскільки обвинувачують нас, хотілося б спочатку послухати, в чому, а не щоб ми виправдовувалися незрозуміло за що".

Незважаючи на рішення судді, обвинувачені відмовилися свідчити раніше від потерпілих, посилаючись на закон.

Що стосується санкцій, то закон передбачає покарання за статтею, пов'язаною з тортурами, - до 5 років позбавлення волі, з викраденням - до 10 років позбавлення волі, з погрозою вбивством - до 2 років обмеження волі.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 5 жовтня Київський райсуд Полтави почав розглядати по суті справу проти Кернеса і двох його охоронців за фактами правопорушень навесні 2014 року.

У залі, крім обвинувачених, потерпілих, держобвинувача і адвокатів, є представники ОБСЄ. Активісти харківської організації "Громадська варта", які заважали суду вигуками проти Кернеса на минулому засіданні, в Полтаву не приїхали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-