Санкції проти РФ: у Парижі Москва шукала лазівки - Єлісєєв

Санкції проти РФ: у Парижі Москва шукала лазівки - Єлісєєв

Укрінформ
Під час переговорів у "нормандському форматі" у Парижі європейські лідери чітко констатували, що санкції ЄС проти Росії будуть діяти доти, доки не відбудеться повна імплементація Мінських домовленостей.

Про це заявив під час брифінгу у Києві заступник глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Були спроби знайти будь-які лазівки для того, щоб якщо не скасувати, то пом'якшити санкції ЄС проти РФ. Цього також не сталося. Більше того, було чітко констатовано, що санкції Євросоюзу і міжнародної спільноти діятимуть до тих пір, поки повністю не будуть виконані усі умови і положення Мінських домовленостей", - сказав він.

За словами заступника глави АП, російська сторона намагалася "переконати усіх, що немає жодного відношення до Мінських домовленостей і не несе жодної відповідальності".

Однак, як зазначив Єлісєєв, за підсумками переговорів було підкреслено "особливу відповідальність Москви за повну і сумлінну імплементацію Мінських домовленостей".

Він також наголосив, що за підсумками зустрічі в Парижі Україні вдалося зміцнити єдність всередині ЄС, "незважаючи на спробу опонентів цю єдність розбити". "Для нас принципово важливо, щоб була єдність всередині ЄС, щоб або зберегти санкції, або, якщо треба, їх навіть посилити", - додав Єлісєєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-