Виведення іноземних військ має відбутися зараз, без прив'язки до виборів - Порошенко

Виведення іноземних військ має відбутися зараз, без прив'язки до виборів - Порошенко

Укрінформ
Виведення іноземних військ має відбутися зараз, без будь-якої прив'язки до виборів, і це чітко прописано у Мінських домовленостях, чітко підтверджено керівниками Франції і Німеччини і повідомлено про це Російській Федерації

Про це Президент України Петро Порошенко заявив в інтерв'ю українським телеканалам, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми наголошуємо, що виведення іноземних військ має відбутися зараз, без будь-якої прив'язки до виборів, і це чітко прописано у Мінських домовленостях, чітко підтверджено керівниками Франції і Німеччини і повідомлено про це Російській Федерації", - сказав він.

Так, Порошенко пояснив, що проросійські ЗМІ намагалися розкрутити інформацію, що Україні треба внести зміни до закону про особливий режим місцевого самоврядування на Донбасі, що він має бути введений в дію до виборів, і що мають бути амністовані усі без винятку бойовики.

"Навпаки, українська делегація разом з нашими партнерами чітко наголошують - жодних змін до Мінських домовленостей ми вносити не будемо. Яка насправді головна загроза, яка існувала перед Парижем? Проведення незаконних, нелегітимних виборів до місцевих органів влади 18 жовтня і 1 листопада. Вони мали такий загрозливий характер тому, що ми маємо досвід минулого року, коли підписані Мінські домовленості були зруйновані проведенням незаконних виборів. А після виборів почалися відкриті військові дії, загибель сотень військових і цивільних. Тому головна мета була - недопустити фейкових виборів, зафіксувати початок перемир'я", - наголосив Президент.

Він також зауважив, що до Парижу на Донбасі було крихке припинення вогню, а не справжнє перемир'я.

"Тому я висунув чіткі пропозиції - ми маємо відвести не лише зброю, яка була передбачена у Мінську, а й танки, міномети. В канун Парижу така угода і була підписана. Після Парижу також кардинально збільшуються можливості ОБСЄ - їх штат, територія, де вони можуть мати мандат перевірки. І якщо будь-який пункт Мінських домовленостей не виконується, то є відповідальність - санкції", - підкреслив Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-