Порошенко розповів про бажання Путіна

Порошенко розповів про бажання Путіна

Укрінформ
За словами Президента України, сирійська агресія Путіна розділила існуючий світ на "до" і "після" цього акту, та лише підтвердила світу репутацію Росії як країни-спонсора тероризму.

Про це Петро Порошенко заявив у неділю в інтерв'ю одному із українських телеканалів.

"Світ шокований. Відповідна реакція була і з боку Сполучених Штатів Америки, і Президента Франції прямо напередодні Парижу (засідання Нормандської четвірки - ред.). Сьогодні ми бачимо реакцію прем'єр-міністра Британії,  лідерів абсолютно всіх країн світу  - з жахом: що ви робите? Бо подібна, на жаль, поведінка Російської Федерації лише закріплює образ країни-спонсора тероризму, лише посилює світову ізоляцію, - сказав президент.

"Бажання Путіна було дуже просте. Зазнавши краху в стратегії створення "Новоросії" на Сході України, він не може відійти від цієї логіки і спробує створити "Новосірію" для того, щоб посилити свої позиції. Можу погодитися лише в тому, що "мир" до сирійської агресії Путіна і світ після сирійської агресії - це є два різні світи", - додав Порошенко.

Він зауважив, що своїми ударами по Сирії Путін намагається повернути свій вплив в великій політиці, але хоче зайти туди "з чорного входу".  Він не доєднався до світової коаліції боротьби з терористами з Ісламської держави.  Путін, навпаки, встав на бік Асада, і бомбить позиції поміркованої опозиції, яка, власне, і боролася з Ісламською державою.  За словами Президента України, де факто Росія стала, або в черговий раз продовжила бути спонсором тероризму.

"Це створює ризики не лише  регіонального характеру, це значно посилює глобальні ризики.  Світ після російського втручання  в Сирійський конфлікт інший, набагато більш небезпечний. Ризики спалаху різних конфліктів лише підвищилися. Зусилля всіх країн - зупинити Росію, так само скоординованими діями, як це намагалися зробити по Україні.  У країн-членів проукраїнської коаліції лише додалося аргументів щодо необхідності рішучих дій.  І я це повною мірою відчув в Парижі", - наголосив Президент України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-