Яценюк квапить з антикорупційним прокурором

Яценюк квапить з антикорупційним прокурором

Укрінформ
Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк наголошує на невідкладності створення Національної антикорупційної прокуратури і призначення антикорупційного прокурора.

Про це він заявив у суботу в Чернівцях, повідомляє Урядовий портал.

"Має невідкладно відбутися створення Національної антикорупційної прокуратури і призначення антикорупційного прокурора, який за статусом є заступником генерального прокурора країни", - сказав Яценюк.

Водночас він уточнив, що реформа правоохоронної системи не обмежується тільки формуванням поліції, і наголосив на важливості реформи прокуратури: "Доки не буде притягнення до відповідальності, - віри в реальну боротьбу з корупцією не буде".

"Підкреслюю - реальне притягнення до відповідальності. Не показове, не циркове. Є кримінальний злочин і корупційна дія. І та особа, яка його вчинила, повинна бути покарана", - зауважив Прем'єр.

У цьому зв'язку Яценюк нагадав про створення Національного антикорупційного бюро, перші детективи якого уже пройшли навчання, і наголосив на необхідності подальшої реформи як СБУ, так і інших правоохоронних органів.

"У нас є цей план реформи, і цей план уже в парламенті, у тому числі створення Державного бюро розслідувань", - підсумував глава уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-