Мер Кишинева: Протести організовані Москвою

Мер Кишинева: Протести організовані Москвою

Укрінформ
Мерія Кишинева подала в суд на організаторів та учасників акції протесту, які перекрили головну вулицю міста, а мер столиці Дорін Кіртоаке вважає, що протести перед парламентом організовані Москвою.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу у Молдові.

"Протести перед парламентом Молдови організовані Москвою, її маріонетками у Кишиневі (Партія соціалістів – ред.) й Бєльцях (лідер "Нашої партії" Ренато Усатий є мером молдавського міста Бєльці – ред.). Вірно також те, що близько 30% громадян хочуть зближення з Москвою та Азією, але це вже інше питання, питання менталітету", - написав мер у соцмережах.

Кіртоаке з іронією висловився на адресу протестувальників, які, з одного боку, називають себе патріотами Молдови, а з іншого – встановлювали вночі намети під музику російської групи "Любе".

Він також зазначив, що через блокування бульвару Штефана чел Маре, зупинено рух міського транспорту: "згідно з чинним законодавством, порушені основні права і свободи жителів і гостей столиці, включаючи право на вільне пересування по місту. Наразі чекаємо вердикту суду".

Прокоментував акцію в Кишиневі і молдавський прем'єр Валеріу Стрєлець, висловивши сподівання, що до понеділка головна вулиця Кишинева буде відкрита для транспорту.

Нагадаємо, у центрі молдавської столиці вже третій тиждень проходять безстрокові акції протесту проти молдавських властей: організаторами однієї з акцій виступила Громадянська платформа "Гідність і правда", інший – Партія соціалістів і "Наша партія".

Головні вимоги протестувальників – відставка всього керівництва країни і оголошення дострокових парламентських виборів. Крім цього, вони вимагають притягнути до кримінальної відповідальності винних у розкраданні більше мільярда доларів з банківської системи країни.

У ніч проти суботи рух автотранспорту по центральній транспортній магістралі Кишинева, бульвару імені Штефана чел Маре (Штефан Великий) було зупинено через те, що учасники акції протесту встановили своє наметове містечко "Перемоги" на проїжджій частині вулиці.

Рішення про блокування було прийнято після того, як президент Ніколає Тимофті відмовився виконати вимогу про відставку, висунуту учасниками попереднього багатотисячного мітингу протесту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-