Росія і Польща обмінялися люб'язностями на закритті конференції ОБСЄ

Росія і Польща обмінялися люб'язностями на закритті конференції ОБСЄ

Укрінформ
Російська делегація висловила протест польській стороні за заборону в’їзду на конференцію ОБСЄ з прав людини кількох осіб із окупованого Криму. Поляки у свою чергу заявили, що не дозволять використовувати майданчик конференції з політичною метою.

Про це йшлося у виступах сторін на заключному засіданні конференції ОБСЄ з прав людини, що завершилась у п’ятницю у Варшаві, передає власний кореспондент Укрінформу в РП.

“Ми висловлюємо рішучий протест проти дій Польщі щодо заборони в’їзду до Польщі Георгію Мурадову (“віце-прем’єр” Криму. – Ред.) і відмови для в’їзду представникам кримськотатарських громад... і представнику Російського інституту стратегічних досліджень пані Хізрієвій”, - заявив член російської делегації.

У відповідь представник польської делегації зауважила, що Польща радо приймає всі іноземні делегації, але вимагає дотримання всіма законодавства країни.

“Ми не будемо відмовлятися від чинних процедур, щоб хтось міг проштовхувати якісь політичні схеми на засіданнях ОБСЄ”, - наголосила представник польської делегації.

Нагадаємо, Польща визнала свою помилку у тому, що дозволила в'їзд так званому віце-прем’єру Криму Дмитру Полонському. Його виступ на конференції ОБСЄ у Варшаві бойкотували представники близько 20-ти європейських делегацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-