Насіров стверджує, що бізнес не примушують розмитнюватися за цінами ДФС

Насіров стверджує, що бізнес не примушують розмитнюватися за цінами ДФС

Укрінформ
Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров назвав безпідставними звинувачення, що лунають у бік Фіскальної служби, щодо зобов'язання підприємців розмитнювати свої вантажі за цінами ДФС.  

Про це він сказав на брифінгу на тему: «Застосування постанови Кабінету Міністрів № 724 щодо митної вартості», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Заяви, що бізнес зобов'язують розмитнити вантажі за цінами ДФС, зовсім не відповідають дійсності. Перші два дні були трошки складними для компаній, які розмитнювали товари, але всі питання було швидко вирішено", - зазначив Насіров.

За його словами, Фіскальна служба провела необхідну роз'яснювальну роботу з регіональними митницями, що сприяло поверненню до штатної роботи митниць.

"Було проведено роз'яснювальну роботу, і ми фактично повернулися до повністю штатного режиму. В ДФС були проведені селектори з регіонами, зі всіма регіональними митницями з детальними поясненнями, і, в свою чергу, регіональні митниці провели такі самі засідання з компаніями, які працюють по кожній митниці", - додав очільник ДФС.

Нагадаємо, 16 вересня Кабмін прийняв постанову №724  «Про використання у системі управління ризиками орієнтовних показників митної вартості товарів», яка має забезпечити рівні умови провадження зовнішньоекономічної діяльності та єдиний підхід до контролю правильності визначення митної вартості товарів на митній території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-