Нацбанк вимагає в банків дані

Нацбанк вимагає в банків дані "підсанкційних" клієнтів з РФ

Укрінформ
Нацбанк вимагає від банків у триденний термін надати дані про рахунки фізичних та юридичних осіб з Росії, зазначених у рішенні РНБО про запровадження санкцій.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Національний банк розробив механізм виконання рішення РНБО  від 2 вересня поточного року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", уведеного в дію Указом Президента України від 16.09.2015 № 549/2015.

Механізм визначений у постанові Правління Національного банку від 1 жовтня "Про забезпечення реалізації і моніторингу ефективності персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

"Серед вказаних санкцій - блокування активів, зупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань, заборона на встановлення ділових контактів, зупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів), запобігання виведенню капіталів за межі України тощо", - йдеться в повідомленні.

Постанова буде діяти протягом терміну застосування санкцій.

НБУ зобов'язав банки у триденний строк від набрання постановою чинності надати відомості про наявність банківських рахунків у 388 фізичних осіб і 105 юридичних осіб, зазначених у додатках до рішення РНБО, а також про залишки коштів на цих рахунках.

Також банки мають "щомісяця надавати НБУ інформацію щодо залишків коштів на цих рахунках та про спроби проведення фінансових операцій фізичними та юридичними особами, зазначеними в санкційному списку, до яких застосовані певні види санкцій та на користь таких осіб", - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-