Армії обіцяють близько ста тисяч вітчизняних аптечок

Армії обіцяють близько ста тисяч вітчизняних аптечок

Укрінформ
До кінця 2015 року у Збройні Сили України буде поставлено близько 100 тисяч аптечок вартістю приблизно по 1000 грн, укомплектованих вітчизняними медикаментами.

Про це на брифінгу в четвер заявив директор Військово-медичного департаменту Міністерства оборони України, генерал-майор медичної служби Андрій Верба, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“До кінця 2015 року Збройні Сили отримають близько 100 тисяч аптечок, кожна з яких з підсумком коштує 1000-1050 грн”, - сказав Верба.

Він розповів, що два тижні тому Міністерство оборони підписало договір щодо постачання до 15 грудня ще 73 тисяч підсумків. Тобто за цей період Міністерство оборони має поставити у війська 93200 аптечок, зазначив Верба.

За його словами, все необхідне для наповнення аптечок є на складах.

“З наступного тижня ми будемо отримувати підсумки, наповнювати їх ліками і поставляти у війська. Хочу наголосити, що крім хімічного засобу для зупинки кровотечі, весь вміст і підсумки - вітчизняного виробництва”, - підкреслив Верба.

Він також зазначив, що у аптечки, окрім переліку їх вмісту, будуть вкладатися пам'ятки, щоб бійці не боялися використовувати наявні засоби.

За словами Верби, в Міноборони є інформація, що бійці, отримавши аптечку з інвентарним номером і розписавшись за неї, бояться застосовувати ліки і медикаменти, бо після бою мають здавати їх на дефектуру і поповнення.

“Підсумок - це інвентарний матеріал, але його вміст - це витратний матеріал і ним не треба боятися користуватися”, - наголосив Верба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-