Москаль: Не хочеш іти на вибори - не йди, але заробити не вдасться

Москаль: Не хочеш іти на вибори - не йди, але заробити не вдасться

Укрінформ
Заробити  на своєму голосі  під час цьогорічних виборів до місцевих рад закарпатцям не вдасться. За продаж свого волевиявлення на Закарпатті жорстоко каратимуть. 

Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

«Ми хочемо на цих виборах добитися максимального результату у боротьбі з підкупом виборців. Бо на Закарпатті ця система працювала роками. У суботу люди отримували гроші від так званих «сотників», а в неділю правильно голосували. Тому в певної політичної сили стабільно був високий процент на будь-яких виборах. Ми тепер намагаємося цю систему поламати. Наша мета наразі - документувати факти підкупу й притягати учасників до кримінальної відповідальності. А такі факти виникають майже щодня. Не хочеш іти на вибори, не йди, але заробити на своєму голосі цього разу не вдасться», - підкреслив  Москаль.

Аби нагадати про кримінальну відповідальність, в області щойно провели  нараду усіх голів райдержадміністрацій, де брали участь начальник обласної міліції, прокурор, представник  СБУ.

"Ми пояснили і просили пояснити політичним партіям, кандидатам та їхнім агітаторам на місцях, що у зв'язку зі змінами, внесеними до ст. 160 Кримінального кодексу України, кримінальна відповідальність настає й для виборців. Той, хто отримав від агітатора гроші за свій голос, може бути позбавлений волі терміном від 5 до 7 років. Більшість людей цього не знають, тому такі наради будуть проводитися  по районах, по кожному населеному пункту. Виборці повинні бути попереджені, що підкуп голосів карається законом», - наголосив голова Закарпатської ОДА.

Інтерв'ю з очільником Закарпатської області читайте  найближчим часом на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-