Порошенко у Парижі наполягатиме на скасуванні рішення Ради Федерації РФ - Єлісєєв

Порошенко у Парижі наполягатиме на скасуванні рішення Ради Федерації РФ - Єлісєєв

Укрінформ
Під час зустрічі глав держав "нормандської четвірки" у Парижі Україна наполягатиме, аби Росія скасувала рішення Ради Федерації щодо дозволу використання російської армії за кордоном.

Про це заявив заступник глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв на брифінгу в АП, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У контексті підготовки до Парижу це питання, звичайно, буде порушено українською стороною завтра у Парижі. Ми будемо наполягати на тому, аби російська сторона це рішення скасувала, оскільки воно абсолютно не сприяє деескалації ситуації на Донбасі”, - сказав він.

Єлісєєв підкреслив, що такі рішення Ради Федерації РФ суперечать букві Мінських домовленостей.

“Президент України активно готується до цього засідання. Сьогодні після обіду відбудеться низка заходів, пов'язаних з підготовкою української делегації, а також відбудуться певні контакти з окремими лідерами з метою уточнення підходів і координації позицій з тим, аби дійсно вийти на якісь конкретні рішення”, - сказав Єлісєєв.

Так, він нагадав, що основною метою України було і залишається зробити так, аби Мінські домовленості виконувалися і російською стороною, і російськими бойовиками - повністю і без будь-яких передумов. Необхідно також забезпечити повне припинення вогню на Донбасі і зміцнити тенденцію по деескалації ситуації. Не менш важливим залишається також і питання щодо ситуації навколо місцевих виборів в окремих регіонах Донецької і Луганської областей та доступ міжнародних гуманітарних організацій на окуповані території.

“Станом на зараз я не хотів би забігати наперед щодо конкретних результатів. Я думаю, що найближчі дні покажуть, чого ми змогли досягти, бо недостатньо лише нашого бажання, подивимося, з якими позиціями приїде у Париж російська делегація”, - резюмував Єлісєєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-