Франція остаточно розірвала контракт із Росією щодо містралів

Франція остаточно розірвала контракт із Росією щодо містралів

Укрінформ
Верхня палата парламенту Франції переважною більшістю голосів затвердила законопроект, який остаточно скасовує угоду з продажу Росії двох універсальних десантних кораблів управління типу «Містраль» через анексію Криму та агресію проти України.

Про це йдеться у затвердженому Сенатом законі, розміщеному на офіційному сайті Сенату.

«Затвердити схвалення угоди у формі обміну листами між урядом Французької Республіки та урядом Російської Федерації щодо врегулювання додаткових зобов'язань, пов'язаних із припиненням угоди від 25 січня 2011 року зі співробітництва в галузі будівництва універсальних десантних кораблів управління, підписаних у Москві 5 серпня 2015 року, текст якої наводиться в додатку до цього закону», - зазначається в рішенні Сенату.

Раніше законопроект був затверджений більшістю голосів Національних Зборів Франції (нижньої палати парламенту).

Нагадаємо, контракт на поставки двох «Містралів» було укладено між французькою суднобудівельною компанією DCNS/STX та російським концерном «Рособоронекспорт» у 2011 році. Франція мала передати перший корабель у листопаді 2014 року, а другий - восени 2015 року, але контракт було розірвано через анексію Криму та агресію Росії проти України.

Фото: AOP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-