Білоруський президент каже, що світ - на межі війни

Білоруський президент каже, що світ - на межі війни

Укрінформ
Через кризу в системі міжнародних відносин світ опинився на межі нової війни.

Таку думку під час виступу на Генеральній асамблеї ООН висловив президент Білорусі Олександр Лукашенко, передає кореспондент Укрінформу.

«Вся система міжнародної безпеки переживає серйозну кризу. Втрата взаємної довіри між глобальними гравцями, відсутність готовності до компромісів, повернення до елементів блокового протистояння, по суті, поставили світ на межу нової війни», - сказав Лукашенко.

На його думку, у міжнародних відносинах нині спостерігається безпрецедентна напруженість. «Зараз немає ефективної системи стримувань і противаг. Держави, що претендують на світове лідерство, не можуть уникнути спокуси задіяти силу й економічний шантаж для забезпечення своїх власних інтересів. Світ небезпечно близько підійшов до фактичної відмови від закріплених у Статуті ООН принципів міжнародного права», - вважає президент Білорусі.

Читайте також: Лукашенко в ООН висловився проти нетрадиційних сімей

Він додав, що це створює враження війни, що насувається. «Найменше я хочу, аби мої слова прозвучали пророчо, але сьогодні не можна позбутися відчуття, що у світі маячить привид чергової великої війни», - підсумував Лукашенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-