Бійня під Радою: У Авакова обіцяють нові затримання

Бійня під Радою: У Авакова обіцяють нові затримання

Укрінформ
Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявив, що мають відбутися нові затримання за результатами розслідування подій під Радою 31 серпня.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

"Слідство щодо трагічних подій під Радою 31 серпня триває. Повірте, дуже багато матеріалів, які потрібно опрацювати. Хочу наголосити на тому і переконаний, що затримання ще будуть, і, мабуть, не одне. Вже є ті, хто оголошені в розшук", - сказав Шкіряк.

Він додав, що слідчі наразі активно вивчають причетність різних політичних сил, які були на мітингу під Радою.

"Тоді (на мітингу під ВР 31 серпня - ред.) було кілька політичних сил, громадських організацій. Відбуваються оперативно-слідчі дії щодо з'ясування тих осіб, які були безпосередньо причетні до скоєння протиправних дій. Причетність тих чи інших осіб до тих чи інших політичних сил буде з'ясовано в рамках проведення розслідування і про це буде повідомлено", - сказав радник глави МВС, відповідаючи на запитання, чи ймовірні затримання представників інших політсил, окрім "Свободи".

Нагадаємо, лідер "Свободи" Олег Тягнибок та інші члени партії вже побували на допитах щодо сутичок під парламентом 31 серпня, за результатами яких стало відомо про те, що Ігорю Швайці, Юрію Сиротюку та Едуарду Леонову оголосили про підозру.

Читайте також: Теракт під Радою 31 серпня за версією МВС. Відео

31 серпня народні депутати у першому читанні ухвалили зміни до Конституції в частині децентралізації. Після цього під будівлею парламенту почалися сутички, протестувальники почали закидати правоохоронців петардами та димовими шашками, пізніше один з протестувальників кинув в групу силовиків бойову гранату. У події під ВР постраждало близько 150 осіб. Три бійці Нацгвардії загинули.

МВС затримало 30 осіб, у тому числі того, хто кинув гранату в групу бійців Національної гвардії. Ним виявився боєць з батальйону "Січ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-