"Нормандські" міністри підготують зустріч на вищому рівні

Укрінформ
Мета суботньої, сьомої за рахунком, зустрічі керівників МЗС у "нормандскому форматі" - визначити подальші кроки щодо пошуку політичного вирішення конфлікту, а також підготувати саміт "четвірки", запланований на 2 жовтня в Парижі.

Про це повідомив на брифінгу в Берліні офіційний представник МЗС ФРН Мартін Шефер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Під час зустрічі на віллі Борзіг сторони постараються намітити подальші кроки за політичним рішенням і водночас підготувати зустріч на вищому рівні", - сказав Шефер.

Господарі зустрічі сподіваються на "реальні досягнення". Керівники зовнішньополітичних відомств Німеччини і Франції вбачають своє завдання в тому, щоб зблизити різні позиції, які спостерігаються між Києвом і Москвою з ряду пунктів Мінського пакету, зокрема з питання конституційної реформи.

Загалом, за словами дипломата, ніхто з учасників формату не ставить під сумнів Мінські домовленості. "Думаю, ми повинні представляти Мінський процес як рамки, в яких треба орієнтуватися", - сказав представник німецького МЗС. Однак, додав він, на місцях на сході України, а також в самому Києві дуже складна ситуація, яка ускладнює роботу.

Читайте також: Німеччина виключає участь терористів у "нормандському форматі"

На переговорах, які пройдуть увечері 12 вересня, йтиметься про випадки порушення перемир'я, забезпечення доступу спостерігачам ОБСЄ на місця зберігання важких озброєнь і контроль їх відведення, конституційну реформу, амністію, обмін полоненими, особливий статус для регіонів сходу України, питання місцевих виборів. Щодо останнього пункту Шефер наголосив: "Ми хочемо, щоб вибори, заплановані сепаратистами в жовтні, не мали місця".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-