Сарненщина позитивно оцінює співпрацю з РАЕС

Укрінформ
З метою інформаційного забезпечення та укріплення соціального партнерства, а також позитивного ставлення громадськості до розвитку ядерної енергетики в цілому і до питання продовження терміну експлуатації енергоблоку №3, зокрема, працівники Рівненської АЕС здійснюють виїзні консультації в населених пунктах зони спостереження РАЕС.  

Днями працівники управління інформації РАЕС здійснили товариський візит в населені пункти Сарненського району Рівненської області. До зони спостереження Рівненської АЕС належить мальовниче село Велике Вербче, населення якого складає більш як 2600 чоловік. Великовербченській сільській раді підпорядковані ще два населені пункти – Бутейки і Вірка.

Представники Рівненської АЕС відвідали місцеві збори, а також провели зустрічі з працівниками сільської ради, медичними працівниками, депутатами, керівництвом тамтешніх шкіл та їхніми вчителями. Під час товариського візиту, вербчанам надали інформаційно-просвітницькі матеріали про принципи роботи атомних енергоблоків та перспективи атомної галузі, проінформували про заходи з продовження терміну експлуатації енергоблоку №3 РАЕС та про роботи з реконструкції відкритого розподільчого пристрою ВРП-750 кВ, у рамках проекту будівництва повітряної лінії «РАЕС - п/с «Київська».

Відповідно до законодавства, на розвиток регіону Рівненської АЕС на 2015 рік держбюджетом надано понад 24,5 мільйонів гривень. На розвиток територій Сарненського району, які належать до зони спостереження Рівненської атомної електростанції, цього року виділено 501,5 тисяч гривень. Для сіл Велоковербчанської сільради, асигнована сума, майже в чотири рази перевищує власний бюджет, що дозволяє в рази підвищити рівень соціально-економічної сфери. Місцева влада В. Вербче розподілила кошти на фінансування ремонтних робіт при покрівлі місцевої школи, ремонт дороги та реставрацію будинку культури. Завдяки фінансуванню за минулі роки, вербчани добудували сільську лікарню, здійснили ремонт систем водопостачання та водовідведення, провели нічне освітлення, здійснили капітальні ремонти шкіл та садочків.

За результатами дорадчого опитування, Сарненщина висловила позитивне ставлення до атомної енергетики регіону. «Рівненська АЕС лишається похідною подальшого соціально-економічного розвитку територій в регіоні розташування станції. Завдяки коштам, виділеним на добробут нашого району ми розвиваємо фермерське господарство, відроджуємо і розбудовуємо сучасну сільську інфраструктуру для майбутніх поколінь», - говорить в.о. голови Великовербченської сільської ради Віктор Климець. Мешканці села також висловили бажання відвідати атомну електростанцію та більше дізнатись про її історію. Тому вже незабаром, задля укріплення злагоджених зв’язків з громадськістю, планується організація екскурсійних виїздів на Рівненську атомну електростанцію для депутатів та представників сільради Вербче, а також освітян та школярів.



 



 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-