Україні радять

Україні радять "вигнати" Росію з ООН

Укрінформ
Україна повинна вимагати виключення Російської Федерації зі складу Організації Об'єднаних Націй.

Таку думку під час засідання "круглого столу" в Укрінформі висловив голова правління ГО "Спілка захисників України", голова Координаційної ради при Генеральній прокуратурі України Віталій Повх, повідомляє кореспондент агентства.

«Якщо наша країна, маючи великі можливості, не зможе звернутися у міжнародні суди, арбітражі по ряду запитань, то ми, суспільство, маємо ініціювати подання цілого ряду позовів в тому числі лист до ООН щодо виключення зі складу Організації Об'єднаних Націй Російської Федерації або призупинення її членства, залежно від того, на що світове співтовариство готове піти», - сказав Повх.

Для цього, зазначив експерт, є вагома підстава, адже один з членів Радбезу ООН, тобто Росія, є агресором по відношенню до іншого. «Користуючись своїм правом вето, всі рішення, які міжнародна спільнота розглядає щодо захисту нашої країни, блокує (Росія. - Ред.)», - додав він.

Читайте також: Пан Гі Мун: Зроблю все, щоб ООН допомогла Україні

Крім того, ситуація виглядає абсурдною, адже існує так звана угода про мир та дружбу між Україною та Росією, підписана ще у 2003 році. Це чинний документ, у ньому чітко визначено статус кордонів двох країн і прописано, що Крим є територією України. «За Конституцією Російської Федерації міжнародна угода має найвищу юридичну силу, але РФ на сьогодні заявила, що частина української території є суб'єктом РФ. Це просто нонсенс світовий», - додав Повх.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-