Росіяни не пустили консула до лідера УНА

Росіяни не пустили консула до лідера УНА

Укрінформ
Слідчий комітет РФ всупереч ноті МЗС РФ не допустив українського консула до викраденого з України і вивезеного до Росії лідера Української національної асамблеї (УНА) Миколи Карпюка.

Про це в суботу повідомив генеральний консул України в Ростові-на-Дону Віталій Москаленко, передає власний кореспондент Укрінформу в РФ.

«Його (Карпюка - Ред.) викрали в Україні, привезли до Росії і тут утримують. Була нота МЗС Росії з дозволом його відвідати. Вчора до Єсентуків поїхав наш консул Сергій Удовиченко, простояв цілий день біля місцевого Слідчого комітету, але його не допустили (до Карпюку - Ред.), попри узгодження з МЗС Росії», - сказав Москаленко.

За його словами, такі дії російських слідчих є порушенням домовленостей між Україною і РФ щодо консульських питань. Консул також підкреслив, що справа Карпюка є черговою «резонансною справою» з числа цілого списку українців, викрадених в Україні спецслужбами РФ і утримуваних у російських СІЗО.

Читайте також: Савченко: Примусове годування розцінюватиму як тортури

29 березня один із співголів «Правого сектору» Андрій Денисенко заявив про викрадення Карпюка спецслужбами Росії. За деякими даними, у російських СІЗО утримуються щонайменше 30 українських військовополонених, викрадених на території України з березня  2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-