Путіну немає виправдання – Меркель

Путіну немає виправдання – Меркель

Укрінформ
Ніщо не може виправдати анексію Росією Криму та участь РФ у бойових діях на сході України.

На цьому наголосила у середу канцлер Німеччини Ангела Меркель, виступаючи в бундестазі, передає власний кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Ніщо не виправдовує анексію Росією Криму та пряму чи непряму участь Росії у бойових діях у Донецьку та Луганську», - сказала канцлер.

За її словами, Росія продовжує «зневажати територіальну цілісність» України, попри те що згідно з Будапештським меморандумом від 1994 року разом зі США та Великою Британією зобов’язалася її захищати.

«Росія ставить під питання існування європейського мирного порядку і порушує міжнародне право», - підкреслила глава німецького уряду.

Вона вкотре заявила, що військовими методами конфлікт в Україні не врегулювати, тому німецький уряд продовжує дотримуватися стратегії з трьох основних елементів: надання політичної та економічної підтримки Україні, пошук дипломатичних шляхів врегулювання конфлікту із залученням до діалогу Росії та підтримка політики санкцій ЄС щодо РФ.

«Економічні санкції (щодо РФ. – Ред.) є і залишатимуться неминучими», - зазначила канцлер, визнавши при цьому, що їх запровадження негативно позначається і на німецькій економіці.

На її думку, ситуація на сході України і досі «дуже далека від перемир’я». Тому Берлін наполягає на втіленні Мінських домовленостей, а також готовий підтримати можливий діалог між ЄС та Євразійським економічним союзом.

Читайте також: Меркель каже про неминучість санкцій проти Росії

Як зауважила Меркель, головною метою залишається «суверенна та територіально цілісна Україна, яка сама може вирішувати своє майбутнє». За її словами, в цьому разі потрібно мати «терпіння». «Але яким би важким і довгим не був цей шлях, я переконана, що нам вдасться цього досягти», - підсумувала німецький лідер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-