Тімофті назвав важливою участь України в Придністровському врегулюванні

Тімофті назвав важливою участь України в Придністровському врегулюванні

Укрінформ
Президент Молдови Ніколае Тімофті вважає, що Україна відіграє важливу роль у переговорах щодо Придністровського врегулювання у форматі «5+2», в яких беруть участь Молдова, самопроголошена Придністровська республіка, Україна, ОБСЄ, Росія, ЄС і США.

Про це він заявив у четвер за підсумками тристоронньої зустрічі президентів України, Молдови і Польщі, що відбулася в Кишиневі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«У рамках тристоронньої зустрічі ми обговорили і шляхи активізації переговорів щодо врегулювання регіональних конфліктів, і встановлення миру в регіоні. У зв'язку з цим Молдова вважає Україну найважливішим гравцем у переговорах щодо Придністровського врегулювання у форматі «5+2», - зазначив Тімофті.

За його словами, у рамках тристоронніх переговорів обговорювалися також питання поглиблення економічного і гуманітарного співробітництва, зокрема у сфері енергетичної безпеки.

Читайте також: Перший президент Молдови: Я завжди говорив західним лідерам - Росія не виконує обіцянок

Глава Молдови підтвердив беззастережну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, її європейського і демократичного шляху розвитку. «Успіх України - запорука успішної реалізації європейського вектора в Республіці Молдова», - підкреслив Тімофті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-