Російські бомбардувальники двічі порушили повітряний простір Нідерландів

Російські бомбардувальники двічі порушили повітряний простір Нідерландів

Укрінформ
Два російські бомбардувальники Ту-95, за кодифікацією НАТО Bear ("Ведмідь"), протягом останньої доби двічі порушували повітряний простір Нідерландів. Для їх перехоплення в небо було піднято два винищувачі F-16.

Про це повідомило Міністерство оборони Нідерландів, передає кореспондент Укрінформу.

"З бази Леуварден було піднято винищувачі F-16, щоб супроводити російські бомбардувальники Bear (Ту-95). Обидва бомбардувальники зайшли з півночі на територію, що є зоною відповідальності Нідерландів", - заявили у відомстві.

У Міноборони зазначили, що на момент входження у голландський повітряний простір російські бомбардувальники супроводжувалися данськими винищувачами. Після того, як голландські літаки вивели їх за межі свого повітряного простору та передали їх під контроль британських повітряних сил, бомбардувальники розвернулися та знову увійшли у повітряний простір Нідерландів. Голландські винищувачі вдруге перехопили російські літаки. Після цього Ту-95 вирушили у північному напрямку.

Читайте також: Нідерланди вбачають у Росії загрозу Європі

Востаннє російські літаки порушували повітряний простір Нідерландів у квітні. Тоді представники військово-повітряних сил країни заявляли, що такі інциденти із російськими літаками трапляються кілька разів на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-