Кримських татар, неугодних окупантам, звільняють з держтелерадіокомпанії

Кримських татар, неугодних окупантам, звільняють з держтелерадіокомпанії

Укрінформ
Директора творчого об'єднання кримськотатарських програм ДТРК «Крим» Сеїтисляма Кишвеєва зняли з посади за результатами так званого службового розслідування.

Директора творчого об'єднання кримськотатарських програм ДТРК «Крим» Сеїтисляма Кишвеєва зняли з посади за результатами так званого службового розслідування. Нонсенсом стало те, що нове російське керівництво телекомпанії звільнило заслуженого журналіста Криму ім'ям закону України.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив сам Сеїтислям Кишвеєв.

«Спочатку мені запропонували звільнитися за власним бажанням, але я відмовився і отримав звільнення за статтею 40, п.3, КЗпП України (систематичне невиконання працівником своїх обов'язків без поважних причин)», - розповів Кишвеєв.

Формальною причиною звільнення директора кримськотатарських програм стало те, що редакція не забезпечує дослівного перекладу кримськотатарських програм російською мовою.

«Я сам вже кілька років намагаюся налагодити процес синхронного перекладу ефіру кримськотатарських програм, проте допомоги в наданні необхідної техніки і штату перекладачів так і не домігся. Потреби редакції в комп'ютерах та іншій елементарній техніці керівництвом держтелерадіокомпанії постійно ігноруються», - зазначив Кишвеєв.

Читайте також: У Сімферополі напали на автомобіль з кримськотатарськими прапорами

Він повідомив, що два дні тому з кримськотатарської редакції ДТРК «Крим» за тією ж статтею КЗпП України був звільнений, незважаючи на попередні подяки в трудовій книжці, редактор Шевкет Ганієв. Проте він зміг довести незаконність свого звільнення і відновився на посаді, правда, на умовах трудового договору, який розривається після закінчення його терміну.

За словами Кишвеєва, обстановка в кримськотатарській редакції сьогодні нагадує часи репресій 30-х років – співробітників переслідують за власну думку і небажання «дивитися в рот владі». На його думку, місця в кримськотатарській редакції звільняють для тих, хто більш лояльний до нової влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-