ВАСУ відкрив справу про легітимність Яценюка-прем'єра

ВАСУ відкрив справу про легітимність Яценюка-прем'єра

Укрінформ
Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) відкрив провадження щодо визнання нелегітимним призначення прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, складу Кабінету міністрів України і утворення коаліції у Верховній Раді.

Про це повідомили Укрінформу у прес-службі ВАСУ.

Справу зареєстровано в Єдиному держреєстрі судових рішень від 16 червня. Автор позову - народний депутат Роман Стаднійчук.

В інтерв'ю Укрінформу він зазначив, що звернувся до Вищого адміністративного суду керуючись виключно чинним законодавством, а саме Конституцією та законом про регламент. Стаднійчук повідомив, що у позові йдеться про право утворювати парламентську коаліцію фракціями, а не окремим депутатами.

Читайте також: Яценюк урізав витрати на харчі для урядових прийомів

«В закон про регламент потрібно було внести зміни, в яких вказати новий порядок формування коаліції. Цього зроблено не було, отже коаліція, і прем'єр, і уряд є нелегітимними», - зазначив депутат. Стаднійчук також повідомив, що рішення звернутися до суду прийняв самостійно без будь-якого зовнішнього впливу.

Той факт, що рішення про відкриття справи за позовом датоване 16 травня 2014 г, а сам позов 13 червня 2014 Стаднійчук пояснив технічною помилкою самого суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-