Цитати: Порошенко, Турчинов, Парубій, Бондаренко, Лук'янченко...

Цитати: Порошенко, Турчинов, Парубій, Бондаренко, Лук'янченко...

Укрінформ
Порошенко: «Потрібно не лише об'єднати парламент, що за нинішнього його складу неможливо, оскільки зараз парламентської коаліції не існує... Розпуск парламенту і оголошення дострокових виборів дозволить сформувати нову коаліцію довкола національної ідеї - євроінтеграції».

Порошенко: «Потрібно не лише об'єднати парламент, що за нинішнього його складу неможливо, оскільки зараз парламентської коаліції не існує... Розпуск парламенту і оголошення дострокових виборів дозволить сформувати нову коаліцію довкола національної ідеї - євроінтеграції».

Про це заявив на прес-конференції у Львові кандидат у президенти Петро Порошенко.

Турчинов: «Політичне керівництво (Росії. - Ред.) марить побудовою нової пострадянської імперії... Та Україна ніколи не повернеться до пострадянської неоімперії, які б красиві назви і гасла не висували ті, хто будує цей приречений проект... Вони хочуть самі визначати шлях розвитку нашої держави, а це шлях до цивілізації, до Європи, це шлях, який спрямований на побудову могутньої демократичної країни».

Про це заявив в.о. Президента, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов.

Парубій: «Путін має намір зірвати вибори в Україні 25 числа, і саме тому цієї ночі були здійснені одночасно атаки на півночі Луганська - біля Рубіжного, вверх від Волновахи та були здійснені дві атаки на кордоні з Росією. Чотири одномоментні атаки були здійснені на території наших силовиків. Ми відбили всі атаки терористів... Але на всіх позиціях терористи не змогли прорвати нашу лінію стримування, яка з кожним днем звужує територію, де знаходяться сепаратисти. Наші військові, прикордонники, Нацгвардія, які знаходяться на блокпостах, змусили диверсантів відступити і повернутись на територію Росії тих, які прийшли з території РФ».

Про це заявив секретар Ради нацбезпеки й оборони Андрій Парубій на брифінгу.

Бондаренко: «У обраного мера буде обмежений функціонал, і він тому не зможе виконати 90% того, що він обіцяв... У глави адміністрації знаходяться всі гроші і під ним вся виконавча вертикаль - а у мера буде функція громовідводу і він відповідатиме за погані дороги і т.п... Тут головним буде секретар Київради, і не обов'язково, що це буде людина мера. А якщо секретарем стане місцевий олігарх-товстосум, то він взагалі не контролюватиметься мером».

Таку думку висловив політолог Кость Бондаренко.

Лук'янченко: «Ви не можете і не повинні давати відсіч озброєним бандитам - це завдання міліції. Я прошу вас підтримувати порядок там, де ви живете, там, де знаєте своїх сусідів, де молодь, піддавшись поганому впливу, може зіпсувати ваше майно. Захистіть у першу чергу своє - свої двори, будинки, машини і своє право на мирне життя.... У кожному райвиконкомі створюється координаційний штаб. Ви можете звернутися туди безпосередньо або через ваших голів будинкових і квартальних комітетів».

Мер Донецька Олександр Лук'янченко закликав городян захистити свої двори, будинки, машини і своє право на мирне життя.

Ярош: "Ми, коли говоримо про єдність націоналістичного руху, розглядаємо різні конструкції. Не обов'язково зливати "Свободу" і "Правий сектор" як дві політичні партії, які перетворяться в одну. Але при тому всьому координувати діяльність у плані державницькому, в плані розбудови нашої держави ми просто зобов'язані, тому що націоналістичний рух має бути єдиним", - заявив Ярош.

Про це сказав лідер Правого сектора, кандидат у президенти України Дмитро Ярош.

Лукашенко: «З точки зору права "референдуми" про федералізацію у Донецькій і Луганській областях України не мають ніякого значення. Я не говорю, в яких умовах проводився референдум - будь-який референдум має проводитися на підставі конституції... Комусь хочеться називати сепаратистами, а мені хочеться сказати, що занадто наламали дрів в Україні. Я дуже добре знаю, краще, ніж будь-хто в Росії, що відбувається в Україні. З різних причин, по різних каналах. Народ одурманили, народ ошаленів, вони не розуміють, що відбувається. Федералізація, децентралізація, євроінтеграція тощо».

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що не вважає легітимними так звані референдуми у Донецькій і Луганській областях.

Мірошниченко: "Я думаю, що всі люди, які стояли на Майдані, патріотично налаштовані, рано чи пізно будуть у "Свободі". Про об'єднання із "Правим сектором" як політичною силою мені поки що важко говорити. "Свобода" не виключає приєднання до своїх лав тих представників "Правого сектору", які розділяють нашу ідеологію та, що також важливо, спілкуються українською мовою".

Так прокоментував можливість об'єднання цих двох націоналістичних політсил народний депутат фракції "Свобода" Ігор Мірошниченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-