У ЄС все ще очікують на дії РФ із деескалації ситуації на сході України

Укрінформ
У Євросоюзі очікують на дії з боку Росії з метою справжньої стабілізації ситуації у східній Україні.

Про це заявила високий представник ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Кетрін Ештон перед початком засідання Ради ЄС із закордонних справ у понеділок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Ми все ще очікуємо на ознаки щодо справжньої деескалації. Ви добре знаєте, що це означає відведення військ», - сказала високий представник ЄС.

Вона повідомила, що у засіданні Ради ЄС із закордонних справ візьме участь президент Швейцарії, чинний голова ОБСЄ Дід'є Буркхальтер, який поінформує міністрів про свій нещодавній візит до Москви.

Ештон також наголосила на важливості проведення 25 травня президентських виборів в Україні як вагомої можливості для українців обрати демократичним шляхом главу держави.

«Я переконана, що це буде найбільш значимим моментом. Я сподіваюся, що всі діятимуть, щоб ці вибори відбулися якнайкраще», - наголосила вона.

Як повідомляв Укрінформ, очікується, що на засіданні у понеділок Рада ЄС із закордонних справ розширить другий рівень санкцій проти російських та кримських посадовців. Санкціям також будуть піддані кілька компаній та установ, що причетні до незаконної конфіскації майна України на території тимчасово окупованої АР Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-