Сепаратизм веде Донбас у безодню - Турчинов

Сепаратизм веде Донбас у безодню - Турчинов

Укрінформ
"Незалежність" Донбасу, як цього вимагають проросійські сепаратисти у Луганську та Донецьку, веде цей дотаційний регіон у безодню без жодних перспектив як для самих цих людей, так і для їх сімей.

Про це заявив у п'ятницю в ефірі програми "Шустер LIVE" на Першому Національному в.о. президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов.

"Ті, хто виступають за так звану Донецьку чи Луганську "народні республіки", не можуть зрозуміти елементарних речей, що це на сьогодні найбільші дотаційні регіони, найбільше Україна фінансує саме Донецьк і Луганськ. У нас більшість шахт Донецька і Луганська повністю дотується державою", - сказав Турчинов.

У цьому зв'язку він роз'яснив, куди за таких умов приведе "незалежність" Донбасу. "І сьогодні ті, хто виступає за так звану самостійність, вони не розуміють, що це повна руйнація економіки, будь-яких соціальних проблем, взагалі життя для більшості населення цих регіонів. Це крок в безодню. Я ще раз підкреслює, це крок в безодню для цих регіонів. Це самознищення, це ейфорія, яка може призвести до дуже складних наслідків", - наголосив в.о. президента.

За його словами, багато людей вже відчувають ці наслідки, зокрема це стосується зупинки підприємств, наприклад, у захоплених сепаратистами Слов'янську та Краматорську.

"Невже треба перетворити Донецьк і Луганськ на зону постійних бойових дій, зону, яка не має жодної перспективи, яка має економічні руїни. Навіщо це робити? Навіщо знущатися над собою, над своїми родинами, над майбутнім своїх дітей. Навіщо це робити?" - задався Турчинов питанням щодо мотивів сепаратистів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-