США підтримають українських журналістів на виборах грішми

Укрінформ
Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) виділяє додаткові $1,25 мільйона для медіа-підтримки демократичної та збалансованої виборчої кампанії в Україні.

Про це повідомили в Державному департаменті США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"USAID підтримує розвиток сильних і незалежних засобів масової інформації в Україні. Це додаткове фінансування допоможе захистити журналістів, одночасно просуваючи свободу преси та демократичне управління в Україні", - йдеться у повідомленні.

В агентстві уточнили, що гроші виділяються в межах програми U-MEDIA в Україні, проекту Internews та українських організацій-партнерів, спрямованих на підтримку українських ЗМІ в період підготовки до президентських виборів 25 травня.

Як повідомили в USAID, кошти виділяються на конкретні заходи. Зокрема, проводитимуться семінари з правових питань діяльності журналістів і ЗМІ, у тому числі на регіональному рівні. Надаватиметься допомога для організації громадських форумів та дискусій щодо конституційної реформи, виборчих процедур, а також перспектив та наслідків приєднання України до Європейського Союзу.

Крім того, надаватиметься цільова допомога Першому Національному для здійснення трансляції дебатів між кандидатами в президенти. Проводитимуться також тренінги для журналістів щодо безпеки їхньої діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-