Російські розвідники роками жили в Україні за чужими паспортами

Укрінформ
Всупереч договору між Україною і РФ співробітники російських спецслужб вже давно ведуть підривну і розвідувальну діяльність на території України.

Про це в ефірі 5 каналу заявив в.о. заступника голови Адміністрації Президента України Андрій Сенченко.

"Коли ми говоримо про російську присутність... У нас тільки в СІЗО 25 співробітників Головного розвідуправління Росії. Більш того, там є люди, які по 2-3 роки жили в Україні під чужими документами, під чужими прізвищами та - всупереч договору між Україна і РФ - вели підривну і розвідувальну діяльність на її території" , - сказав він, відповідаючи присутньому в студії депутату Держдуми Росії, єдиному, хто проголосував проти прийняття Криму і Севастополя до складу Росії, Іллі Пономарьову.

Сенченко вважає, що головне завдання диверсантів, закинутих з Росії, та їх місцевих підопічних - зрив президентських виборів і підрив української держави.

"Те, що для Путіна, як і раніше, завданням номер один є зрив процесу стабілізації в Україні, зрив президентських виборів - це очевидно... Те, що єдиний інструмент для нього - це оті сепаратисти, які, власне кажучи, і не дають жити спокійно країні і, в першу чергу, Донбасові - це для нього інструмент, зокрема для дестабілізації політичної ситуації в країні надовго", - пояснює він.

Представник президентської влади відповів на критику, що лунає на адресу керівництва країни.

"Нас критикували за млявий початок антитерористичної операції. Але цей початок був присвячений розшаруванню цього протесту. І ми змогли практично по всьому Донбасу відокремити мирних людей, які прийшли протестувати проти злиденного життя, тотальної корупції, проти безправ'я... Ми змогли цю частину відвести з протестів, ми простягнули руку як влада і сказали, що ми партнери в побудові нової України", - заявив Сенченко.

"Хто залишився сьогодні? Залишилися ті, хто прийшов туди на гроші" Сім'ї", на гроші тих, хто хоче зберегти тотальний контроль над Донбасом, над його ресурсами, намагається зберегти право експлуатувати 10 млн жителів Донбасу. І з ними інша розмова", - додав він.

"Та й то - ми намагаємося з тими, хто не заплямований злочинами, на чиїх руках немає крові... Ми кажемо: "Ідіть, ми готові вас амністувати", - наголосив в.о. заступника голови АП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-