За здачу зброї десантниками у Краматорську відкрито провадження

Укрінформ
Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за передачу 25-ою повітряно-десантною бригадою зброї та боєприпасів невідомим особам у Краматорську.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в Головному управлінні нагляду за додержанням законів у воєнній сфері ГПУ.

"За фактом вчинення військовослужбовцями кримінальних правопорушень розпочато провадження за ч.3 ст. 262 (викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї), ст. 293 (групове порушення громадського порядку) та ч. 2. ст. 425 (недбале ставлення до військової служби) ККУ", - поінформували у відомстві.

У ГПУ також наголосили, що за порушення закону каратимуть не лише сепаратистів, але й тих військовиків, які неналежно виконують свої обов'язки.

"Застерігаємо цивільних громадян від спроб захоплення військових частин та зброї. Водночас не уникнуть покарання і ті військовослужбовці, які не чинять опору таким захопленням", - заявили у Генпрокуратурі.

За даними відомства, 16 квітня на вимогу цивільного населення та невстановлених озброєних осіб військовослужбовці 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади у Краматорську передали їм 6 бойових машин десанту, а також іншу зброю та боєприпаси.

Як повідомлялося, сьогодні в.о.президента України Олександр Турчинов заявив, що 25-а окрема повітряно-десантна бригада,яка у Краматорську здала зброю, буде розформована, а військовики відповідатимуть перед судом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-